Consult

Omdat geen twee mensen hetzelfde zijn besteed ik veel aandacht aan het stellen van de juiste diagnose. Hierbij kijk ik naar u als geheel. Ik voel uw pols en kijk naar uw gelaatskleur, hoe u praat, beweegt, ruikt en reageert. Ook controleer ik uw tong. Daarnaast vraag ik naar omgevingsfactoren zoals werkzaamheden, dagindeling, algemeen humeur en voeding. Dit samen leidt tot een diagnose en een op u afgestemd consultvoorstel.

Op basis van de klachten en uw wensen stel ik de behandeling met u samen. Deze kan bestaan uit Shiatsu therapie, acupunctuur, voedingsadvies en chinese kruiden. Het kan zijn dat ik ook technieken als Moxa of cupping bij u gebruik.
Bij shiatsu therapie kunt u uw kleding aanhouden.

Tijdens en na een consult komt u weer terug in uw lichaam en voelt u hoe het echt met u gaat, b.v. erg moe na een drukke week, of na een periode waarin u erg veel aan uw hoofd hebt gehad. Misschien krijgt u nieuwe inzichten over uw leven of dingen waar u mee zit. Er is ruimte om tijdens of na het consult losgekomen emoties met mij te bespreken als u daar behoefte aan heeft, ik zal u daar waar ik kan, extra begeleiding bieden.

Contra indicaties:

Dit betekent dat ik u niet kan behandelen op of bij:

Stollingsstoornissen
Als masseren pijnlijk is
Maligne tumoren, eerst overleg met arts
Op plaatsen waar botbreuken, brandwonden, of spataderen voorkomen
Als een patiƫnt trombose heeft of in het verleden heeft gehad, eerst overleg met arts