Consult

Omdat geen twee mensen hetzelfde zijn besteed ik veel aandacht aan het stellen van de juiste diagnose. Hierbij kijk ik naar u als geheel. Ik voel uw pols en kijk naar uw gelaatskleur, hoe u praat, beweegt, ruikt en reageert. Ook controleer ik uw tong. Daarnaast vraag ik naar omgevingsfactoren zoals werkzaamheden, dagindeling, algemeen humeur en voeding. Dit samen leidt tot een diagnose en een op u afgestemd consultvoorstel.

Aansluitend gebruik ik diverse Shiatsu massage technieken terwijl u op een dikke mat (futon) ligt. Het kan zijn dat ik ook technieken als Moxa of cupping bij u gebruik. U kunt uw kleding over het algemeen aan houden. Waar nodig krijgt u voedings- of andere gezondheidsadviezen.

Tijdens en na een consult komt u weer terug in uw lichaam en voelt u hoe het echt met u gaat, b.v. erg moe na een drukke week, of na een periode waarin u erg veel aan uw hoofd hebt gehad. Misschien krijgt u nieuwe inzichten over uw leven of dingen waar u mee zit. Er is ruimte om tijdens of na het consult losgekomen emoties met mij te bespreken als u daar behoefte aan heeft, ik zal u daar waar ik kan, extra begeleiding bieden.

 

Contra indicaties:

Dit betekent dat ik u niet kan behandelen op of bij:

Stollingsstoornissen
Als masseren pijnlijk is
Maligne tumoren, eerst overleg met arts
Op plaatsen waar botbreuken, brandwonden, of spataderen voorkomen
Als een patiënt trombose heeft of in het verleden heeft gehad, eerst overleg met arts